Starpība starp Kiwi un pingvīnu | Atšķirība Starp | lv.natapa.org

Starpība starp Kiwi un pingvīnu




Galvenā atšķirība: Kiwi un pingvīns ir bezputnu putni. Kiwi pieder Apterygidae ģimenei Animalia Kingdom. Ir piecas pazīstamas kivi sugas, kā arī vairākas pasugas. Pingvīni ir grupa, kurā dzīvo putni bez putniem, kas dzīvo dienvidu puslodē. Tie ir plēsēji, un tie galvenokārt barojas ar zooplanktonu, tostarp kalmāriem, vēžveidīgajiem un zivīm.

Daudzi cilvēki nav pazīstami ar dažādiem putnu veidiem, kas atrodas vidē. Kivi un pingvīni bieži vien ir viegli izdalāmi, jo tie ir izskatu. Tomēr, kur viņi dzīvo, ko viņi ēd, un to, kā viņi dažādos veidos atšķiras, tostarp uzvedību? Kivi ir dzimtene Jaunzēlandē, kur ir arī vairāk pingvīnu sugu nekā jebkurā citā valstī. Piemēram: Hoiho vai Yellow Eyed Penguin.

Kiwi pieder Apterygidae ģimenei Animalia Kingdom. Ir piecas pazīstamas kivi sugas, kā arī vairākas pasugas. Tie ir putni, kuriem trūkst spēju lidot. Tie ir stingri nakts putni, kas uz meža grīdas izlīst, izmantojot garo un plāno knābi, lai meklētu augsni maziem dzīvniekiem, piemēram, grubiem un sliekām. Kivi ola ir 6 reizes lielāka par vistu olu. Viņi ir vislielākā olu suga, salīdzinot ar to ķermeņa lielumu jebkuras putnu sugas pasaulē. Kivi ir valsts Jaunzēlandes simbols.

Pingvīni ir grupa, kurā dzīvo putni bez putniem, kas dzīvo dienvidu puslodē. Tie ir plēsēji, un tie galvenokārt barojas ar zooplanktonu, kalmāriem, vēžveidīgajiem un zivīm. Tās galvenokārt paļaujas uz braukšanu vai peldēšanu, bet tās attīstījās no peldošajiem plēsējiem. Viņiem ir vairāk spalvu nekā kivi; un viņi var pavadīt pusi savas dzīves uz zemes un pusi savas dzīves okeānā. Tomēr daudzi pingvīni dzīvo mērenajās dienvidu puslodes jūrās, dažas - Antarktīdā, un viena suga (Galápagu pingvīns) dzīvo tuvu ekvatoram. Lielākā daļa pingvīnu sugu mate, veidojot monogāmus pārus vaislas sezonā. Viņi vienlaicīgi novieto divas olas; Tomēr imperators un King Penguins, kas ir divas lielākās pingvīnu sugas, atradās tikai viena. Atšķirībā no citiem pingvīniem, ķeizara vīrietis izliek olu, bet sieviešu medības.

Kivi un pingvīnu salīdzinājums:

Kivi

Pingvīns

Karaliste

Animalia

Animalia

Patvērums

Chordata

Chordata

Klase

Aves

Aves

Pasūtījums

Apterygiformes

Sphenisciformes

Ģimene

Apterygidae

Spheniscidae

Raksturlielumi

Tie ir putni bez lidojumiem; un tie novieto lielākās olas ar savu ķermeņa lielumu. Viņu spārni nav redzami, jo tie ir ļoti mazi.

Tie ir putni bez lidojumiem; un ir izveidojuši savus spārnus bīdītājos. Tie ir plēsēji. Viņi pavada kopīgu dzīvi zemē un okeānā.

Klasifikācija

Ir piecas pazīstamas kivi sugas, kā arī vairākas pasugas.

Tās ir putnu grupa, kas ietver sešas apakšgrupas un aptuveni 17 līdz 20 sugas.

Krāsošana

Tas ir atkarīgs no sugas, bet parasti lielākoties kivi ir brūni. Daži no tiem ir tumšāki vai vieglāki nekā citi, un lielākā daļa ir arī ar baltu vai vieglāku plankumu.

Viņu ķermeņi ir melnā un baltā krāsā, dažreiz arī ar dzeltenu, un to knābis parasti ir sarkanā krāsā.

Dzīvo

Cietie netīrumi dzīvotnē

Ledus vai smiltis

Apkārtne

Kivi dzīvo zālē un dzimtā krūmā.

Pingvīniem ir jādzīvo pie ūdens.

Beak

Viņiem ir knābis, kas ir apmēram 1/3 ķermeņa garuma. Tas ir ļoti jutīgs pret pieskārienu. Kivi ir vienīgais putns ar nāsīm beigās. Tas palīdz viņiem atrast pazemojošus kukaiņus zemē, kad tie nokļūst dūņās dziļi netīrumos.

Viņiem ir spēcīga knābis; kas tiek izmantots zvejai. Kniedes malas ir asas un iekšpusē ir neapstrādātas muguriņas, lai palīdzētu tām noturēties pret slidenām zivīm, kuras tās nozvejo zem ūdens.

Pārtikas avoti

Attiecībā uz kivi pārtika ir ļoti būtiska. Tādējādi viņi dzīvo pie pārtikas avotiem. Viņi dzīvo krūmā, jo viņi var rakt zemē kukaiņus, piemēram, tārpus.

Arī pingvīniem pārtika ir ļoti svarīga. Tādējādi viņi dzīvo pie ūdens un ēd jūras veltes, piemēram, svaigu kalmāru, vēžveidīgo un zivju.

Plēsoņa

Kivi plēsēji ir stiejas, seski, kaķi un suņi.

Pingvīnu plēsēji galvenokārt nāk no jūras, piemēram, haizivīm un leoparda roņiem.

Sugu veidi

  • Brūns kivi (Apertyx matelli)
  • Rowi vai Okarito Rowi (Apertyx rowi)
  • Liels plankumainais kivi vai roroa (Apertyx haasti)
  • Mazais plankumainais kivi (Apertyx owenii)
  • Tokoeka (Apertyx australis)

Katra suga pieder lielākai tuvu sugu grupai, kas pazīstama kā ģints. Tomēr dzīvie pingvīni sastāv no sešām ģintīm:

  • Aptenodīti
  • Eudyptes
  • Eudyptula
  • Megadipti
  • Pygoscelis
  • Spheniscus

Olas

Kiwi ola ir 6 reizes lielāka par vistu olu. Mātīte viņas olas novieto urbjveidīgā ligzdā, un vīrieši inkubē olas aptuveni 70 dienu inkubācijas periodam.

Lielākā daļa pingvīnu novieto divās olās sajūgā, lai gan imperators un ķēniņš Pingvīns gulēja tikai vienu. Parasti gan vīrieši, gan sievietes izliek olas, bet tas ir vīriešu pienākums imperatora pingvīnu gadījumā.

Iepriekšējais Raksts

Starpība starp sliktu dūšu un gremošanas traucējumiem

Nākamais Raksts

Atšķirība starp alkoholu un alkoholisko dzērienu