Starpība starp Goperu un Molu | Atšķirība Starp | lv.natapa.org

Starpība starp Goperu un Molu




Galvenā atšķirība: Gopers ir zīdītāji, kas pieder Sciuridae ģimenei. Gopers ir visaptverošs termins, kas apraksta vairākas mazu aizņēmumu grauzēju sugas, tostarp kabatas gopers (pazīstams arī kā īstie goferi), zemes vāveris, dažas prēriju suņu sugas un Ričardsona zemes vāveres. Mols ir arī aizņemšanās radības un pieder Talpidae ģimenei. Termins “mols” nozīmē “augsni vai dubļus”. Moli ir mazi, apaļi radījumi, kuriem ir īsas kažokādas, īsas astes un mazas acis un ausis (tām ir ļoti slikta redze).

Gopers un moli parasti ir vārdi, ko izmanto, aprakstot piemājas vai lauksaimniecības zemes kaitēkļus. Abi šie ir aizņēmumi dzīvniekiem, dzīvniekiem, kas dzīvo pazemes tuneļos, un dažkārt apmeklē virs zemes tikai, lai medītu pārtiku. Viņi ēd augus, zāli un rada caurumus ainavā. Tā kā tie ir līdzīgi pēc izskata un ir ātri, ir grūti atšķirt abus. Tomēr tie ir savstarpēji sajaukt, jo tiem ir atšķirīgas atšķirības.

Gopers ir zīdītāji, kas pieder Sciuridae ģimenei. Gopers ir visaptverošs termins, kas apraksta vairākas mazu aizņēmumu grauzēju sugas, tostarp kabatas gopers (pazīstams arī kā īstie goferi), zemes vāveris, dažas prēriju suņu sugas un Ričardsona zemes vāveres. Gophers parasti ir dzimtās Ziemeļamerikas rietumos. Gopers ir maza izmēra, sākot no apmēram 4,7 collām līdz 12 collām, sverot no 0,5 lbs līdz 2 lbs. Viņiem ir īsas astes un mazas acis un ausis. Viņiem ir normāls dzīves ilgums 2–4 gadi, un tie ir atrodami brūnā vai iedeguma krāsā, kas līdzinās netīrumiem.

Pocket gophers nopelnījis savu vārdu no kabatām, kuras viņiem ir savos vaigos, kas padara viņus apaļš un dūšīgs. Kabatas tiek izmantotas pārtikas uzglabāšanai un pārtikas nogādāšanai atpakaļ gophera aizņēmumiem. Gophers ir spēcīgi aizmugures ceturtdaļas, ko izmanto, lai virzītu tos uz priekšu, rakējot tuneļus. Viņi dzīvo zem virsmas, rakējot vairākus tuneļus, ļaujot viņiem ceļot dažādās vietās. Gophers reizēm nāk virs zemes, lai iegūtu pārtiku. Gopers, atkarībā no to sugas, var būt sociālas vai vientuļas radības. Viņiem ir zināms, ka tie darbojas kā Lookout, lai palīdzētu viena otrai lopbarību pārtikas produktiem, kamēr tie atrodas virs zemes. Gophers ir arī hoarders, un viņi savās aizņēmumos savāc lielu daudzumu pārtikas.

Gophers parasti tiek veidotas uz meža un zālaugu prēriem un dod priekšroku mitrai augsnei, lai aizņemtos. Viņu uzturs ietver dažādus pārtikas produktus, tostarp augus, burkānus, salātus, redīsus un citus dārzeņus, kā arī saknes, augļus un dažus lapu veidus. Viņi mīl rosebushes. Gopers sagrieza auga saknes pazemes, lai vilktu augu uz leju urbā. Tie rada sarežģītus tuneļus ar lieliem netīrumu pilieniem pie ieejas. Tuneļi atrodas ap 18 collām zem virsmas, taču ligzdošanas vietas ir aptuveni 5-6 pēdas zem virsmas. Gopher caurumi parasti novietoti leņķī pret zemi, kas rada pusmēness vai neregulāras formas pilskalnus ar aizbāžņiem. Gopers parasti pievieno savus caurumus pēc tam, kad tie ir padoti šajā konkrētajā vietā.

Baby gophers ir dzimuši akli un bezpalīdzīgi, un viņiem ir nepieciešama mātes gopera palīdzība. Viņi atšķīrās ap 40 dienām un parasti pārziemoja augusta sākumā pirmajos dzīves gados. Seksuālais briedums jauniešiem notiek 6-12 mēnešu laikā. Gophers ir dzimuši 3-4 bērnu mazuļu pakaišiem, un māte gadā saražo aptuveni 2 mazus. Gophers kļūst par cilvēka traucēkli, jo tās galu galā iznīcina augu dzīvi, patērē ražu, dārza dārzeņus, iznīcina zālienu vai kokus mežā. Labākais veids, kā atbrīvoties no goferiem, ir to slazdošana, un pēc tam dot viņiem kontroli pār dzīvniekiem vai arī zaudēt prom no zemes.

Mols ir arī aizņemšanās radības un pieder Talpidae ģimenei. Termins “mols” pazīstams arī kā “mouldywarp”, kas iegūts no vācu “Maulwurf”, dāņu “muldvarp”, norvēģu “mullvad” un zviedru un islandiešu “moldvarpa”. Pelējums / maul / muld / mull attiecas uz pelējumu, kas ir sajaukts augsnē un wurf / varp / vad / varpa nozīmē "mest", radot "tādu, kurš met augsni vai dubļus." sievietes ir sivēnmātes, un molu grupa ir pazīstama kā darbaspēks. Mols ir dzimtene Ziemeļamerikā, Austrālijā, Dienvidāfrikā, Āzijā un Eiropā.

Moli ir mazi, apaļi radījumi, kuriem ir īsas kažokādas, īsas astes un mazas acis un ausis (tām ir ļoti slikta redze). Viņiem ir smaila deguna, dažās sugās, kas veidotas kā zvaigzne, kas ir ļoti spēcīga un palīdz mazu kukaiņu un slieku smaržai. Viņiem ir ilgi izliekti nagi un tiem ir polidaktils. Polidaktils ir termins, ko lieto, lai aprakstītu zīdītājus, kuriem ir papildu īkšķis vai pirksts. Viņu nagi ir lieli un polsterēti, lai tie varētu izrakt un „peldēt” caur netīrumiem. Pētījumi ir arī parādījuši, ka dzimumzīmes var izturēt augstu oglekļa dioksīda līmeni salīdzinājumā ar citiem dzīvniekiem, jo ​​to asinīs ir unikāls hemoglobīna proteīns. Šis unikālais proteīns ļauj dzimumzīmēm atkārtoti izmantot skābekli un ilgāk palikt zemē. Molu dzīves ilgums ir 3-6 gadi.

Moli ir sastopami tādos biotopos kā meži, zālāji un lauksaimniecības zemes. Viņi arī dod priekšroku zaudēt, mitru augsni, kas var uzturēt kukaiņus. Mols arī izrakt pazemes tuneļus un dzīvo pazemē, reizēm nonākot pārtikā un gaisā. Ir aptuveni 20 dažādu dzimumorgānu sugas, no kurām dažas ir arī ūdens vai vismaz daļēji ūdens. Lielākā daļa šo sugu pēc izskata un izmēra ir līdzīgas. Moles ir vientuļās radības un ir ārkārtīgi teritoriālas. Viņi veido savas tuneļu sistēmas un ir agresīvi, ja savā teritorijā nonāk cita mola.

Molu uzturs ietver sliekas, mazus kukaiņus, grubus, lode, vaboles, kāpurus, gliemežus un dažādus riekstus. Garām ir spēcīga smarža, ko var izmantot, lai atklātu sliekas. To siekalām ir toksīns, kas var paralizēt slieku, ļaujot dzimumzīmei saglabāt savu dzīvo laupījumu vēlākam patēriņam. Lai uzglabātu savu pārtiku, dzimumlocekļi izveido „sārņus” vai mazus caurumus. Daži moli arī patērē nelielas peles, kas apsteidz savu ieeju.

Lielie, garie un izliektie nagi, ko izmanto tuneļu izrakšanai, rada ieejas pilskalnus. Pilskalni, atgādina nelielus izliektus kalnus un parasti ir simetriski konusveida. Pilskalnī ir arī netīrumi, kas ir īpaša molu pilskalna īpašība. Moli arī izrakt tunelus zem zāles un reizēm tuvu virsmai, kas var padarīt puķu dobes mīkstas un gludas. Mola pelējuma lielums ir atkarīgs no mola lieluma.

Bērnu dzimumzīmes ir dzimušas bez matiem un ir akli dzimšanas brīdī. Nobriešana jauniešos notiek strauji, mazuļu dzimumzīmes atšķiras no mātes piena četru līdz piecu nedēļu laikā. Moli ir dzimuši 2–7 molu pakaiši. Sakarā ar to mazo izmēru, viņus padara par tādiem radījumiem kā kaķi, pūces un lapsas. Molu caurumi un pilskalni ir traucēkļi cilvēkiem, jo ​​tie bojā jaunus augus, traucējot augsni, sabojājot drenāžas sistēmas un ūdensceļus. Viņi var arī atdalīt augu un izraisīt to nomirt. Caurumi un veidnes arī bojā lauksaimniecības tehniku.

Gopers

Mols

Karaliste

Animalia

Animalia

Klase

Mamālija

Mamālija

Ģimene

Sciuridae

Talpidae

Zinātniskais nosaukums

Spermophilus Richardsonii

Talpidae

Dzimtā

Ziemeļamerika

Ziemeļamerika, Austrālija, Dienvidāfrika, Āzija un Eiropa.

Izskats

Gophers ir uzpūsta seja, pateicoties lielām vaigu kabatām, un tām ir garš asu priekšējie zobi. Viņiem ir īss apmatojums un mazas acis. Gophers ir spēcīgi aizmugurējie ceturtdaļas, lai aizdotu tos aizņemšanās laikā. Viņiem ir arī asas nagi, lai tiktu galā ar plēsējiem.

Izmērs: 12-30cm (4.7-12.)

Svars: 220-1000 g (0,5 - 2 lbs)

Molām ir garas izliektas nagi un smaila nūja. Viņiem ir nelielas acis (slikta redze) un mazas ausis (kas ir spēcīgas). Viņiem ir polidaktila forepaws un neliels astes.

Izmērs: 12-15cm (4.7-5.9.)

Svars: 250-550g (0.6-1.2 £)

Uzvedība

Gophers ir vairāk sociālo radību un palīdz viena otrai, meklējot pārtiku. Gophers ir hoarders, kad viņi savāc vaigu vaigu kabatās, lai ņemtu to atpakaļ uz gophera aizņēmumiem. Gophers dod priekšroku mitrai augsnei, salīdzinot ar sauso zāli. Dažas gopers sugas var pārziemot.

Moles ir vientuļās radības un ir ārkārtīgi teritoriālas. Viņi veido savas tuneļu sistēmas un ir agresīvi, ja savā teritorijā nonāk cita mola. Mols dod priekšroku arī mitrai, brīvai augsnei.

Dzīvotne

Meža un zālaugu prēri

Mežs, ganības un lauksaimniecības zeme

Diēta

Augi, burkāni, salāti, redīsi un citi dārzeņi.

Sliekas, mazie kukaiņi, grubi, lode, vaboles, kāpuri, gliemeži, virkne riekstu. Garām ir spēcīga smarža, ko var izmantot, lai atklātu sliekas.

Saglabāšanas statuss

Apdraudēts

Apdraudēts

Mūžs

2-4 gadi

3-6 gadi

Krāsas

Brūns, Tan

Brūns, pelēks, melns, balts

Galvenais laupījums

Saknes, augļi, lapas,

Sliekas. Kukaiņi, peles

Plēsoņa

Pūces, čūskas, Coyotes

Kaķi, pūces, lapsas

Pavairošana

Gopheru būtņu pārošanās sezona pavasarī, kad vīrieši gopers pamostas no ziemas guļas pirms sievietes dibināšanas. Sieviešu gopheri ražo 3-4 gopterus un spēj saražot 1-2 pakaišus gadā.

Moles sezona sākas no februāra līdz martam. Pēc tam, kad vīriešu dzimumzīme impregnē sievieti, viņš aiziet, meklējot citu sievišķīgu sievieti. Molu dzimumloceklis zemē izveido 2-7 molu pakaiši.

Young

Jaunie gopheri ir dzimuši akli un bezpalīdzīgi un pieprasa mātes gopera palīdzību. Tās parasti atšķīrās ap 40 dienām. Seksuālais briedums jauniešiem notiek 6-12 mēnešu laikā.

Jaunie dzimumzīmes ir dzimuši bez matiem un ir akli dzimšanas brīdī. Nobriešana jauniešos notiek strauji, mazuļu dzimumzīmes atšķiras no mātes piena četru līdz piecu nedēļu laikā.

Iepriekšējais Raksts

Atšķirība starp vēstnieku un Augsto komisāru

Nākamais Raksts

Starpība starp pilsētu un novadu